Добра къща от добър период за добър клиент. Това пише Франк

...
Добра къща от добър период за добър клиент. Това пише Франк
Коментари Харесай

Къща на гениалния архитект Франк Лойд Райт се продава по-евтино от апартамент в центъра на София

" Добра къща от добър интервал за добър клиент. "  Това написа Франк Лойд Райт на Барбара и Робърт Елснер през 1955 година за новия им дом. Тогава двойката закупила парцел от 1917 година, планиран от архитекта, прочут като F.G. Bogk House и били любопитни дали архитектурният талант е измислил някакво озеленяване за дома.

Въпреки че нямал проекти за градина, той твърди, че къщата във всяко едно отношение е " добра ". Оттогава домът остава при семейство Елснер, които са били лоялни стопани на дома: запазвайки интериора, възстановявайки истинските цветове на боята и изкупувайки истински мебели, които Райт е проектирал за дома.

Сега, за първи път от близо 70 години, фамилията е готово да трансферира парцела на идващия му притежател, оповестява The Wall Street Journal.

Къщата излиза на пазара с желана цена от 1,5 милиона $ или 2 411 $ за кв.м. В момента дъщерята на семейство Елснер, Маргарет Хауланд, живее в дома от 6700 квадратни фута (622 кв.м)   и споделя, че обичаната й част от пребиваването там е " по какъв начин светлината минава през целия ден през къщата ".

Припомняме, че изследване на money.bg сподели, че един от най-скъпите парцели на пазара в София сега е четиристаен апартамент в столичния квартал " Иван Вазов "  oт 368 ĸв.м. зa 2 000 000 eвpo. Цeнaтa излизa 5 435 eвpo нa ĸв. м. (5726 $ на кв.м).
 Най-скъпите жилища в София - до 10 000 евро на квадратен метър
Най-скъпите жилища в София - до 10 000 евро на квадратен метър (СПИСЪК)

Кои са най-недостъпните квартали в столицата?

Първоначално издигната през 1916 година, къщата Bogk демонстрира вдъхновението на Райт от японския дизайн.

" Декоративните детайли на фасадата на Bogk House, необятният надвес на покрива със зелени керемиди, забележителният преград над прозорците и бетонните урни, впечатлени с геометризирани органични форми, разкриват японския му метод на мислене ", написа Фондация Франк Лойд Райт заBogk House.

Неслучайно домът има доста прилики с Imperial Hotel на Райт - който той се готви да управлява строителството, когато проектира Bogk House - както и претекстове от някои от другите му планове, в това число потреблението на статуя (напомняща за Midway Gardens ) и потреблението му на монолитна фасада (подобно на Unity Temple).

Градският консултант на Милуоки Фредерик С. Бог и брачната половинка му Катрин Бог са първичните притежатели на дома и похарчиха към 15 000 $ за построяването на парцела. Според WSJ домът им е бил измежду най-скъпите резиденции, строени в миналото в Милуоки по това време.

Фредерик живее в него до гибелта си през 1936 година, а Катрин до своята през 1953 година Домът за малко има различен притежател, преди Елснер да се намеси.

Bogk House е единствената еднофамилна резиденция на Райт в Милуоки и е издигната по време на противоречив миг в кариерата на архитекта. Минали са единствено няколко години откакто чиновник на Талиесин запалил фамозен комплекс на Райт и умъртвил седем души в него, в това число любовницата на Райт Мама Бортуик.

През тези години архитектът се борил за поръчки заради кавги към персоналния му живот, само че с течение на времето репутацията му е възобновена.
 €10,5 милиона или най-скъпата къща в България, която e като първокласен парцел в Бевърли Хилс
€10,5 милиона или най-скъпата къща в България, която e като първокласен парцел в Бевърли Хилс

Имотът се намира в Бистрица - на 6600 благи от Лос Анджелис
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР